Hovedretter

Sesamstegte kyllingelår med rødbedesalat

Du kan også panere kyllingelårene i sorte sesamfrø eller en blanding af sorte og lyse. Her får du opskriften på sesamstegte kyllingelår med rødbedesalat

Sesamstegte kyllingelår med rødbedesalat til 4 personer

Tid: 20 minutter. Ovntid: 30 minutter
 
DET SKAL DU BRUGE
8 kyllingelår
 
SESAMPANERING
1 æg
3 spsk. sesamfrø
3 spsk. olie
1 spsk. sojasauce
salt og friskkværnet peber
 
RØDBEDESALAT
300 g rødbeder
200 g gulerødder
200 g ærter, friskbælgede eller fra frost
½ bundt bredbladet persille
saft af 1 citron
olivenolie
salt og friskkværnet peber
 
PRØV OGSÅ: Kyllingelår med salvie og parmaskinke og kartoffelsalat med asparges
 

Opskrift - sådan laver du sesamstegte kyllingelår med rødbedesalat 

 
1. SESAMPANERING: Tænd ovnen på 200°. Pisk ægget sammen i en dyb tallerken. Hæld sesamfrø i en anden dyb tallerken. Dyp kyllingelårene 1 ad gangen i sammenpisket æg og herefter i sesamfrø. Læg kyllingelårene på en bradepande. Dryp med olie og sojasauce, og krydr med salt og peber. Steg kyllingelårene sprøde i ovnen, det tager ca. 30 minutter.
 
2. RØDBEDESALAT: Skræl rødbeder og gulerødder, og riv begge dele groft. Vend rødbeder og gulerødder med ærter. Skyl og hak persillen. Drys persillen over salaten. Dryp med citronsaft og olivenolie, og krydr med salt og peber. Servér salaten til de sprøde ­kyllingelår.
 
Få mere mad-inspiration i Faktas tilbudsavis
 

Alle varerne til madplanen kan købes i Fakta – Få indkøbslisten her

 

UGENS OPSKRIFTER

 

Mandag: Wraps med stegt kylling og tomatsalsa - Få opskriften her

Tirsdag: Lasagne med spinat og aubergine - Få opskriften her

Onsdag: Teriyakibagt laks med dampet grønt - Få opskriften her

Fredag: Bøf med blomkålscouscous og kold bearnaisecreme - Få opskriften her