Hovedretter

Rodfrugtrøsti med vagtelspejlæg

Denne uges hverdagsopskrifter byder på nemme retter med æg. Her får du opskriften på rodfrugtrøsti med vagtelspejlæg

Rodfrugtrøsti med vagtelspejlæg til 4 personer

Tid: 20 min. Stegetid: 20 min.
 
Vagtelæg er små og fine og en rigtig delikatesse. Skallerne er lidt svære at slå hul på, så slå et par stykker ad gangen ud i en kop, så er de nemme at hælde over på panden.
 
INGREDIENSER
2 kartofler
1 gulerod
1 rødbede
1 lille håndfuld persille
salt og friskkværnet peber
olie til stegning
12 vagtelæg
 
TILBEHØR
tynde skiver røget laks, hellefisk eller skinke
2 håndfulde ærtespirer eller brøndkarse
 

Opskrift - sådan laver du rodfrugtrøsti med vagtelspejlæg

 
1. Skræl og riv alle rodfrugterne groft. Pak dem i et rent viske-stykke, og vrid så meget væde ud af dem som muligt. Skyl og hak persillen, og bland persille og friskkværnet peber sammen, rodfrugterne. Varm en stor pande (eller 2 mindre pander) godt op med et tyndt lag olie. Læg rødderne på i 8 håndfulde, og pres dem lidt flade. Steg dem sprøde på begge sider. Læg dem på bagepapir, og drys med salt. Slå vagtelæggene ud i en kop. Steg dem i lidt olie på panden, til hviden lige netop er stivnet.
 
2. Anret 1-2 røsti med spejlæg, krydderurter og et par skiver røget laks, hellefisk eller skinke. Pynt med ærtespirer eller brøndkarse.