Hovedretter

Ristet torsk med quinoasalat

Ugens onsdagsopskrift er ristet torsk med quinoasalat. Få opskriften her

Ristet torsk med quinoasalat til 4 personer (30 min)

Quinoa er en forholdsvis ny fødevare i de danske supermarkeder, men det ekstremt næringsholdige frø har været dyrket af inkaerne i Andesbjergene i ca. 5.000 år. Quinoa fremhæves især for at være rig på protein af høj kvalitet og med en enestående amino-syrebalance.
 
INGREDINENSER
600 g torskefilet uden ben, gerne med skind
olivenolie til stegning
salt og friskkværnet peber
 
QUINOASALAT
110 g sort quinoa
1 agurk
1 bundt basilikum
1 bundt mynte
 
DRESSING
1 spsk. brun farin
½ dl friskpresset limesaft
1 spsk. fiskesauce
 

Opskrift - sådan laver du ristet torsk med quinoasalat

 
1. Skyl quinoaen grundigt i koldt vand for at fjerne naturlige bitterstoffer. Kog herefter quinoaen efter anvisningen på emballagen, og lad den afkøle helt. Høvl agurken i lange, tynde flager med en skrællekniv; hak basilikum og mynte, og bland det med den kolde quinoa.
 
2. Dressing: Rør brun farin sammen men limesaft og fiskesauce. Vend dressingen med quinoasalaten.
 
3. Pensl torsken med olivenolie på skindsiden, og drys med salt og peber. Steg den på en varm pande i 4 minutter på skindsiden. Vend torsken, og steg den i 3 minutter på den anden side. Skær torsken i stykker på 5 cm, og servér med quinoasalaten.
 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Thai-okse-salat med mandler og chilidressing - Få opskriften her

Kyllingesticks og broccolisalat med sennepsdressing - Få opskriften her

Pizza med grønkål - Få opskriften her

Laks med edamamebønner og misodressing - Få opskriften her

 
Læs mere om: