Dagens fisk er med nem og sommerlig mos. Kog gerne ekstra kartofler til torsdag.
Rimmet havkat med sommermos til 2 personer (40 min)
Ingredienser
300 g havkat uden skind
og ben
15 g salt
1 spsk. smør
Mos:
600 g små nye kartofler
1 håndfuld plukket dild,
hakket
½ bundt forårsløg, finthakket
2 spsk. smør
4 spsk. olivenolie
salt
Tilbehør:
50 g smuttede mandler
1 spsk. olivenolie
en smule salt
200 g grønne bønner,
enderne nippede
lidt æbleeddike
høvlet pecorino
Opskrift: Sådan laver du rimmet havkat med sommermos
1. Sæt fisken i et fad, og drys med salt på alle sider. Lad den trække tildækket natten over i køleskab eller 15 minutter ved stuetemperatur.
2. Sæt den på en bageplade; top med smør, og bag den mør i en 165° varm ovn i ca. 15 minutter.
3. Skrub imens kartoflerne. Kog dem møre i usaltet vand, og dræn vandet fra. Mos dem groft med et piskeris, og kom dild, forårsløg, smør og olie i. Smag til med salt.
4. Rist mandlerne i olie på en varm pande i 3-5 minutter. Krydr med lidt salt.
5. Damp bønnerne i kogende, saltet vand i 3-4 minutter. De må ikke være rå. Dræn vandet fra; vend dem med en smule eddike, og anret med høvlet pecorino.
Servér havkat med mandler, mos og bønner.
TIP: Du kan sagtens bruge andre fisk, f.eks. torsk, lyssej, lange eller hellefisk.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
MANDAG: Oksespyd med chiliolie og fennikelsalat - Få opskriften her
TIRSDAG: Sauté af svinekød 0g asparges - Få opskriften her
TORSDAG: Spinat-frittata med pecorino - Få opskriften her
FREDAG: All-in-one-kylling med peberfrugt - Få opskriften her