Hovedretter

Rimmet havkat med sommermos

Ugens onsdagsopskrift er rimmet havkat med sommermos. Få opskriften her

Dagens fisk er med nem og sommerlig mos. Kog gerne ekstra kartofler til torsdag.

Rimmet havkat med sommermos til 2 personer (40 min)

Ingredienser

300 g havkat uden skind
og ben
15 g salt
1 spsk. smør

Mos:
600 g små nye kartofler
1 håndfuld plukket dild,
hakket
½ bundt forårsløg, finthakket
2 spsk. smør
4 spsk. olivenolie
salt

Tilbehør:
50 g smuttede mandler
1 spsk. olivenolie
en smule salt
200 g grønne bønner,
enderne nippede
lidt æbleeddike
høvlet pecorino

Opskrift: Sådan laver du rimmet havkat med sommermos

1. Sæt fisken i et fad, og drys med salt på alle sider. Lad den trække tildækket natten over i køleskab eller 15 minutter ved stuetemperatur.
2. Sæt den på en bageplade; top med smør, og bag den mør i en 165° varm ovn i ca. 15 minutter.
3. Skrub imens kartoflerne. Kog dem møre i usaltet vand, og dræn vandet fra. Mos dem groft med et piskeris, og kom dild, forårsløg, smør og olie i. Smag til med salt.
4. Rist mandlerne i olie på en varm pande i 3-5 minutter. Krydr med lidt salt.
5. Damp bønnerne i kogende, saltet vand i 3-4 minutter. De må ikke være rå. Dræn vandet fra; vend dem med en smule eddike, og anret med høvlet pecorino.
Servér havkat med mandler, mos og bønner.

TIP: Du kan sagtens bruge andre fisk, f.eks. torsk, lyssej, lange eller hellefisk.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

MANDAG: Oksespyd med chiliolie og fennikelsalat - Få opskriften her

TIRSDAG: Sauté af svinekød 0g asparges - Få opskriften her

TORSDAG: Spinat-frittata med pecorino - Få opskriften her

FREDAG: All-in-one-kylling med peberfrugt - Få opskriften her

Læs mere om: