Hovedretter

Pizza

Pizza på den sunde mådeDet skal du bruge til en pizza i bradepande: Bund:Tip til serveringServer pizzaen som den er med lidt af det hele på en

Pizza på den sunde måde

Det skal du bruge til en pizza i bradepande:

Bund:

Tip til servering

Server pizzaen som den er med lidt af det hele på en "fastfood dag", eller med et glas friskpresset juice til. Resterne smager skønt i madpakken eller til snack til små eller store sultne sjæle.

2 spsk. Husk (loppefrøskaller)
3 dl. Fingerlunkent vand
Lidt urtesalt
1 sjat olivenolie
1 skvat honning
2 tsk. Bagepulver
150 gr. Boghvedemel - evt. blandet med quinoamel (der giver sprødhed)
150 gr. havregryn eller hirseflager
Lidt øko tomatketchup eller -puré til at smøre bunden med

Topping - gerne fordelt i "stationer" eller "årstider", så der er lidt til enhver smag:

Forslag til lag 1 - direkte på den afkølede bund, fordelt i "stationer" eller "årstider":
1 rest kødsovs eller anden rest kød fra middagsbordet skåret i skiver, frosne rejer, skiver af en god spegepølse, skiver af en god skinke.

Forslag til lag 2 - Ovenpå "kødlaget":
Spinat, rucola eller andet grønt, en masse pebefrugter i rød, gul, grøn, orange skåret i mundrette bidder, revne gulerødder, cocktailtomater skåret i halve.

Lag 3 - on top of everything, eller prikken over i'et:
Godt med parmesan, eller anden fast ost.

Sådan laver du pizza i bradepande:

1. Tænd ovnen på 175 gr. Og gør en bageplade klar med bagepapir.
2. Rør vand, HUSK og salt godt sammen - gerne med røremaskine.
3. Tilsæt olie og honning og herefter bagepulver, mel og gryn og rør godt.
4. Tril dejen ud på bagepapiret fra ende til anden, eller lav alternativt 4-6 små runde pizzaer til hver deres fyld.
5. Forbag bunden i 15 min., og forberede fyldet imens.
6. Fordel fyldet og bag pizzaen i 30-35 min. på 175 gr.

Opskriften er udviklet af sundindefra.dk.

Læs mere om: