Hovedretter

Perlebygsuppe med kødboller

Ugens mandagsopskrift er perlebygsuppe med kødboller. Få opskriften her

Perlebygsuppe med kødboller til 4 personer (30 min)

En lækker måltidssuppe med lammekødboller og mættende perlebyg.
 
PERLEBYGSUPPE
1 løg
2 stilke bladselleri
1½ l kyllingebouillon
200 g perlebyg
 
KØDBOLLER
500 g hakket lammekød
1 spsk. myntegelé
2 spsk. rosmarinblade
3 fed hvidløg
skal af 1 usprøjtet citron
salt og friskkværnet peber
olivenolie til stegning
 
TIL SERVERING
100 g frisk babyspinat
friskrevet pecorinoost
 
Opskrift - sådan laver du perlebygsuppe med kødboller
 
Kødboller: Bland lamme kødet med myntegelé, friskhakket rosmarin, revet hvidløg og 1 spsk. revet citronskal. Krydr med salt og peber. Form farsen til små boller, og steg dem i olie på en pande i 3-4 minutter ved høj varme. Sæt de færdige lammeboller til side på et fad.
 
Perlebygsuppe: Kom lidt mere olie i gryden sammen med hakket løg og bladselleri, og steg det i 3 minutter. Tilsæt kyllingebouillon, og bring gryden i kog. Kom perlebyg i, og lad det koge 10-12 minutter mere.
 
Servering: Servér suppen med skyllet babyspinat og revet pecorino på toppen. De opvarmede kødboller sættes på spyd eller bruges som fyld i suppen.