Hovedretter

Oksespyd med chiliolie og fennikelsalat

Ugens mandagsopskrift er oksespyd med chiliolie og fennikelsalat. Få opskriften her

Lav en nem, dejlig olie til oksespyddene. Overskud kan gemmes køligt i et par dage.

Oksespyd med chiliolie og fennikelsalat til 2 personer (30 min.)

Ingredienser
Salat:
1½ dl perlebyg
1 fennikel
3-4 spsk. olivenolie
¼ dl citronsaft
1 håndfuld ærteskud
salt og peber

Spyd:
400 g hakket oksekød
salt
½-1 tsk. chiliflager
1 fed hvidløg, finthakket
1 spsk. citronsaft
1-2 spsk. mel
1 æg
lidt olie til stegning

Tilbehør:
citronbåde
chiliolie eller chilisauce

Opskrift - Sådan laver du oksespyd med chiliolie og fennikelsalat

1. Skyl perlebyggen, og kog den mør, det tager 15-20 minutter. Dræn overskydende vand fra.
2. Skær fenniklen i tynde skiver, gerne på mandolinjern, og vend med olie, citronsaft og korn. Smag til med salt og peber, og vend ærteskud i lige inden servering.
3. Rør kødet med salt, chili, hvidløg, citronsaft, mel og æg. Form det til aflange pølser, og steg pølserne i lidt olie på en varm pande. Sæt dem på spyd.
Servér spyd med chiliolie eller chilisauce, citronbåde og kornsalat.

TIP: Lav en nem chiliolie af 1 tsk. sød paprika, ½ tsk. cayennepeber og ¼ dl god olivenolie. Den er også skøn til torsdag.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

TIRSDAG: Sauté af svinekød og asparges - Få opskriften her

ONSDAG: Rimmet havkat med sommermos - Få opskriften her

TORSDAG: Spinat-frittata med pecorino - Få opskriften her

FREDAG: All-in-one-kylling med peberfrugt - Få opskriften her