Hovedretter

Moussaka moderne

4 personerDet skal du bruge2 auberginer2 pasteuriserede æg + 2 spsk koldt vand80 g rasp1 tsk saltKødblandingen:2 gulerødder250 g champignoner2

4 personer

Det skal du bruge

2 auberginer
2 pasteuriserede æg + 2 spsk koldt vand
80 g rasp
1 tsk salt
Kødblandingen:
2 gulerødder
250 g champignoner
2 courgetter/squash
1 løg
2 fed hvidløg
2 tsk olivenolie
500 g hakket oksekød 8-12 %
2 spsk græsk krydderiblanding
1 dåse hakkede, flåede tomater
salt og friskmalet peber efter smag

Tilbehør:
2½ dl græsk yoghurt
Ca. 80 g blandet salat

Sådan gør du:

Tilberedningstid: ca. 40 min.

1. Forvarm ovnen til 240 grader og dæk en bageplade med bagepapir. Skær auberginerne i skiver på ca. 1 cm. Pisk æg og vand sammen og hæld det på en tallerken. Strø rasp på en tallerken og bland den med salt.

2. Dyp aubergineskiverne på begge sider, først i ægge-blandingen og så i raspen. Læg skiverne på bagepladen og stil pladen i midten af ovnen, hvor de skal bages ca. 8 minutter på hver side.

3. Riv gulerødderne groft. Skær champignonerne i skiver, skær courgetter i små tern og hak løg og hvidløg fint.

4. Varm olien på en sauterpande og svits champignon, courgetter, gulerødder og løg sammen i ca. 2 minutter. Tilsæt kødet og svits det, til det har taget farve. Tilsæt krydderiblandingen samt salt og peber efter smag. Tilsæt tomater under omrøring og lad retten simre under låg i ca. 8 minutter. Justér smagen med salt og peber.

5. Skyl salaten. Læg aubergineskiverne på middagstallerkener og fordel kødet herpå. Servér med yoghurt og salat.

Få opskriften og alle de friske råvarer leveret til døren fra RetNemt.dk. Læs mere om madplaner og måltidskasser.

Find alle Mamas madplaner her