Hovedretter

Madtærte

Smæk denne tærte sammen, mens ungerne tumler rundt eller bare er med dig i køkkenet, og tag dig en slapper, mens den bager i ovnen.

Madtærte (2 voksne og 2 børn)

Det skal du bruge til madtærte:

Tip til servering

Du kan med fordel stege laksen eller et alternativ ved siden af, hvis du vil gemme en rest til madpakken næste dag. På den måde spiser du ikke helt det samme. Du kan også presse frosne brocollibuketter eller andet ned i massen. Så slipper du for at tænke på grøntsager som tilbehør.

2-3 gulerødder
2 porrer, eller hvad du har af grønt, du kan snitte/hakke
2,5 dl. Skyr eller græsk yoghurt eller lign.
3 æg
1 tsk. Bagepulver
3 dl. Proteinholdigt og gerne glutenfrit mel eller gryn som quinoa, boghvede, havregryn/hirseflager eller en blanding. Alternativt kan du bruge spelt eller grahamsmel.
2 laksesteaks i tærten. Du kan også stege en anden fisk, kylling eller andet kød på panden, til at spise ved siden af.
Krydderier efter smag og behag.

Sådan laver du madtærte:
1. Tænd ovnen på 175 grader.
2. Riv gulerødderne og snit porren eller andet grønt.
3. Svits grøntsagerne let i kokosolie eller smør med lidt gurkemeje og urtesalt.
4. Pisk skyr/yoghurt og æg godt sammen.
5. Bland bagepulver og mel/gryn sammen.
6. Rør melblanding og æggemassen hurtigt sammen og hæld i en smurt tærteform eller en slip-let-tærteform.
7. Fordel grøntsagsmassen henover tærten.
8. Hvis du bruger laksesteaks, tager du skindet af, klipper kødet i passende stykker og presser dem ned i massen sådan pænt fordelt.
9. Bag tærten i 35-40 min alt efter ovn.

Opskriften er udviklet af sundindefra.dk.

Læs mere om: