Hovedretter

Lun persillerodssalat med linser

I denne uge sætter vi fokus på hverdagsmad med rodfrugter. Her får du opskriften på lun persillerodssalat med linser

Lun persillerodssalat med linser til 4 personer (35 min/ovntid 15 min)

Et godt brød er perfekt tilbehør til denne ret med linser og bacon.
 
INGREDIENSER
500 g persillerødder
3-4 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
 
LINSER MED SENNEPSDRESSING
100 g grønne Puy-linser
½ bundt bredbladet persille
1 pakke bacon i skiver
1½ spsk. sennep
2 spsk. æbleeddike
½ tsk. sukker
½ fed hvidløg
1 dl olivenolie
salt og friskkværnet peber
 
Opskrift - sådan laver du lun persillerodssalat med linser
 
1. Skræl persillerødderne, skær dem i lange stænger, og vend dem med lidt olivenolie, salt og peber i et ovnfad. Steg dem i en 175° varm ovn i 15 minutter. Lad dem herefter køle af i fadet.
 
2. Linser med sennepsdressing: Kog linserne efter anvisningen på pakken. Sigt vandet fra, og hold linserne varme i et rent viskestykke, til de skal bruges. Skyl og hak persillen. Steg baconskiverne på en pande, til de er helt sprøde, og lad dem afdryppe på fedtsugende papir. Rør sennep sammen med eddike, sukker og finthakket hvidløg, og pisk olien i lidt ad gangen. Smag til med salt og peber.
 
3. Vend de kogte linser med dressingen, persillerødder og persille, og smag til med salt og peber. Pynt retten med bacon, og servér straks. 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Rødbedesalat med nødder og stegt kyllingebryst - Få opskriften her

Hakkebøffer med gulerødder i hvidvin - Få opskriften her

Skorzonerrodsgratin med parmesan- Få opskriften her

Stegt sandart med rodfrugter i citronfløde - Få opskriften her