Hovedretter

Kyllingesatayspyd med peanutsbuttersauce

4 personer Tip!Hvis det kniber med tiden kan man lade være med at sætte kyllingefileterne på spyd.Det skal du bruge:600 g kyllinginderfilet1 dl

4 personer
madplan 9 3

Tip!

Hvis det kniber med tiden kan man lade være med at sætte kyllingefileterne på spyd.

Det skal du bruge:

600 g kyllinginderfilet
1 dl kokosmælk
4 tsk karry
2 tsk salt
8 små træspyd
400 g jasminris
7 dl vand
1 tsk salt
2½ dl kokosmælk
2-3 tsk karry
2 spsk peanutbutter
2 tsk citronsaft
Salt
2 snack/skole-agurk
150 g sukkerærter
2 hjertesalat eller 1 salathoved

Sådan skal du gøre:

1. Vend inderfileterne i en marinade af 1 dl kokosmælk (gem resten til pkt. 5), 4 tsk karry og salt og lad dem trække 10 min. i køleskabet.

2. Kog jasminrisene i 7 dl vand tilsat 1 tsk salt i 12 min. under låg for svag varme. Sluk for varmen og lad dem trække til resten af retten er færdig.

3. Flæk 2 agurker på langs og skær dem i skiver. Skyl sukkerærterne i kogende vand (evt. fra el-kedel) og derefter i iskoldt vand. Snit sukkerærterne og salaten og bland ed agurk.

4. Sæt kyllingefileterne på små træspyd som på billedet og steg dem 4-5 min. på hver side ved god varme på en grillpande eller en almindelig pande.

5. Rist karryen 1 min. i 2 spsk kokosmælk i en lille gryde, tilsæt resten af kokosmælken samt peanutbutter og bring saucen i kog under omrøring. Smag til med citronsaft og salt. 6. Server saucen til kyllingespyddene sammen med ris og salat.

Næringsindhold pr. person:
Energi: 3038 KJ (726Kcal)
Energy (KJ) Energy (kcal) Energi (%)
Protein 790 189 26
Kulhydrat 1276 305 42
Fedt 972 232 32

Få opskriften og alle de friske råvarer leveret til døren fra RetNemt.dk. Læs mere om madplaner og måltidskasser.

Læs mere om: