hjertesalat
Hovedretter

Grillet hjertesalat med sprøde brød, muslinger og muslingeblanquettesauce

Hvis du laver en stor portion, kan de sprøde brød gemmes i en lufttæt beholder og bruges de efterfølgende dage. Her får du opskriften på grillet hjertesalat med sprøde brød, muslinger og muslingeblanquettesauce

Grillet hjertesalat med sprøde brød, muslinger og muslingeblanquettesauce

Tid: 30 minutter
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
1 kg blåmuslinger
2 skalotteløg
1 fed hvidløg
½ dl olivenolie
5 kviste timian 
2 dl hvedeøl
1 bundt estragon 
salt og friskkværnet peber
 
 
SPRØDE BRØD
daggammelt hvedebrød
2 spsk. olivenolie
salt
 
GRILLEDE HJERTESALATER
4 hjertesalater
olivenolie
skal af 1 usprøjtet citron
 
PRØV OGSÅ: Krebinetter med lun hjertesalat

 

Opskrift - sådan laver du grillet hjertesalat med sprøde brød, muslinger og muslingeblanquettesauce

 
1. Skrub muslingerne godt i koldt vand, og fjern de små tråde. Kassér muslinger, der ikke lukker sig, når du banker dem let mod kanten på vasken. Pil og hak skalotteløg og hvidløg fint, og steg det i 1 spsk. olie i en gryde sammen med timiankvistene i 1-2 minutter, til løgene falder lidt sammen, men uden at de får farve. Hæld de rensede muslinger i gryden, tilsæt hvedeøl, og læg låget på. Damp muslingerne i 2-3 minutter, til de åbner sig – kassér muslinger, der stadig er lukkede. Tag gryden af varmen. Pil muslingerne ud af skallerne, gem væden fra dem, og sigt den over i en anden gryde. Kog væden fra muslingerne ind til det halve. Pisk resten af olien i den lune muslingebouillon, så den tykner lidt og bliver cremet. Muslingebouillonen må ikke koge, efter at olien er hældt i. Hak estragon. Vend muslingerne i muslingeblanquettesaucen sammen med estragon – gem lidt til pynt. Smag til med salt og peber.
 
2. SPRØDE BRØD: Forvarm ovnen til 180°. Skær brød i helt tynde skiver, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Dryp med olie, og krydr med salt. Rist brødskiverne i ovnen i 8-10 minutter, til de er sprøde.
 
3. GRILLEDE HJERTESALATER: Fjern salaternes yderblade, og flæk salaterne på langs. Skyl dem i koldt vand, afdryp grundigt, og vend med lidt olie og fintrevet citronskal. Steg salaterne på en varm (grill)pande i 1-2 minutter på hver side. De skal være godt brankede på ydersiden, men sprøde og friske i midten. Anret på et fad. Hæld den lune muslingeblanquettesauce over, og drys med estragon og de sprøde brød.