Anders Schønnemann
Hovedretter

Citronmarinerede svinespyd med tabouleh

Ugens tirsdagsopskrift er citronmarinerede svinespyd med tabouleh. Få opskriften her

Citronmarinerede svinespyd med tabouleh  til 2 personer (35 min)

INGREDIENSER

1 tsk. tørrede chiliflager
2 tsk. tørret oregano
1 tsk. salt
1 tsk. fintrevet økocitronskal
1 spsk. honning
saft af 1 citron
400 g svinekød i terninger
spyd
olivenolie
lidt vand
 
TABOULEH
1 dl couscous
2 dl kogende vand
2 håndfulde bredbladet persille, finthakket
2 håndfulde mynte, finthakket
½ bundt forårsløg, finthakket
¼ dl citronsaft (ca. 1 citron)
¼ dl olivenolie
1 tsk. sukker
salt
 
Opkrift - sådan laver du citronmarinerede svinespyd med tabouleh
 
1. Bland chili, oregano, salt, honning, citronskal og citronsaft. Kom kødet i marinaden, og lad det trække i mindst 15 minutter ved stuetemperatur (eller natten over i køleskab).
 
2. Sæt kødet på spyd, og steg det i olivenolie på en varm pande. Pas på med for hård varme, honningen brænder nemt. Kom en smule vand på (et par spiseskefulde), når kødet har taget godt med farve. Tjek, at kødet er gennemtilberedt.
 
3. Hæld kogende vand på couscoussen, og lad den trække i 10-15 minutter. Rør i couscoussen med en gaffel, så den ikke klumper sammen. Bland couscous, persille, mynte, forårsløg, citronsaft og olie. Smag til med sukker og salt, og servér straks svinespyd med tabouleh.
 
TIP: Kom dine træspyd i vand, inden du skal bruge dem, så de ikke brænder på den varme pande.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

MANDAG: Grønkålssuppe med honning og peberbacon - Få opskriften her

ONSDAG: Old school sandwich med grønkål - Få opskriften her

TORSDAG: Miso-glaseret laks med nudelsalat - Få opskriften her

FREDAG: Bøf med salviesmør og varm rødbedesalat - Få opskriften her