Hovedretter

Cannelloni med svampe, squash og tomatsalsa

Brug friske lasagneplader, er ovntiden væsentligt kortere. Her får du opskriften på cannelloni med svampe, squash og tomatsalsa

Cannelloni med svampe, squash og tomatsalsa til 4 personer

Tid: 30 minutter. Ovntid: 20 minutter
 
DET SKAL DU BRUGE
200 g svampe (f.eks. østershatte og markchampignoner)
1 skalotteløg
1 squash (ca. 200 g)
4 spsk. olivenolie til stegning
salt og friskkværnet peber
250 g ricotta
skal af 1 usprøjtet citron
1 pakke friske lasagneplader (200 g)
 
OSTECREME
1 æg
2 dl hytteost
1 dl piskefløde
1 tsk. tørret oregano
salt og friskkværnet peber
50 friskrevet parmesan
2 spsk. olivenolie
 
TOMATSALSA
3-4 tomater
1 bundt oregano
salt og friskkværnet peber
3 spsk. olivenolie
 
PRØV OGSÅ: Cannelloni med spinat og feta
 

Opskrift - sådan laver du cannelloni med svampe, squash og tomatsalsa 

 
1. Tænd ovnen på 180°. Rens svampene, og skær dem i mindre stykker. Pil skalotteløget, og skær det i små tern. 
 
2. Skyl squashen, og riv den groft. Steg løg i olie på en pande, til det falder sammen. Tilsæt svampe, og steg dem i 5-6 minutter ved høj varme. Tilsæt revet squash, og steg i yderligere 4-5 minutter. Krydr med salt og peber. Stil panden til side, og lad fyldet afkøle. Rør ricotta cremet i en skål med salt og peber. Skyl og riv skallen af citronen fint. Rør citronskal og svampeblandingen i ricottaen. Rul lasagnepladen ud på køkkenbordet. Klip et stykke på 15 cm. Læg en stor spiseskefuld af fyldet på pladen, og rul sammen. Gentag, til du har ca. 8 ruller. Læg rullerne tæt op ad hinanden i et ovnfad.
 
3. OSTECREME: Pisk æg, hytteost og fløde sammen med oregano. Krydr med salt og peber. Fordel ostecremen over cannellonierne. Drys med parmesan, og dryp med olie. Sæt fadet i ovnen, og bag i 20 minutter.
 
4. TOMATSALSA: Skyl tomater; skær dem i kvarter, og fjern kernerne. Skær tomaterne i små tern. Vend dem med friske oreganoblade, salt, peber og olie. Servér tomatsalsaen til de færdige cannellonier.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Biksemad med selleri, hasselnødder og persille - Få opskriften her

Tirsdag: Dampet slethvar-rulle med grønkål og spidskål - Få opskriften her

Torsdag: Spinattærte med italiensk salami og frisk salat - Få opskriften her

Fredag: Stegt kyllingebryst med bagte rødbeder og citrontimian - Få opskriften her