Hovedretter

Bøf med nudelsalat og ristede ris

Bøf er ægte fredagsmad. De ristede ris giver nudelsalaten ekstra sprødhed. her får du opskriften på bøf med nudelsalat og ristede ris

Bøf med nudelsalat og ristede ris til 4 personer

Tid: 25 minutter.
 
DET SKAL DU BRUGE TIL BØF
4 okse-bøffer
olie til stegning
 
NUDELSALAT
200 g ægnudler
4 gulerødder
200 frisk rødkål
1 mango
½ bundt purløg
1 bundt frisk koriander
 
RISTEDE RIS
50 g grødris
 
LIMEDRESSING
saft af 2 limefrugter
2 spsk. fiskesauce
1 tsk. sukker
 
 

Opskrift - sådan laver du bøf med nudelsalat og ristede ris

 
1. Nudelsalat: Læg nudlerne i en skål, og hæld kogende vand over. Dæk skålen til, lad nudlerne trække i 10 minutter, og hæld derefter vandet fra. Skræl gulerødder, og riv dem på et mandolin- eller rivejern. Snit rødkål helt fint.
 
2. Skræl mangoen, og skær mangokødet i tern. Hak purløg og koriander. Vend gulerødder, rødkål, mango og krydderurter sammen med nudlerne i en skål.
 
3. Ristede ris: Rist grødrisene på en tør pande ved svag varme i 10-12 minutter. Vend dem ofte, så de ikke brænder på. Afkøl risene, og blend dem i en minihakker.
 
4. Limedressing: Pres limefrugterne, og rør saften sammen med fiskesauce og sukker. Vend limedressingen i nudelsalaten.
 
5. Bøf: Steg bøfferne i lidt olie på en (grill)pande i ca. 3 minutter på hver side. Skær bøfferne i skiver, og servér med nudelsalat drysset med ristede ris.
 
 
Læs mere om: