Mad

Hotribs med slaw

af Louisa Lorang 7. februar 2011
Foto: Anders Schønnemann
Ugens fredagsopskrift er hotribs med slaw. Få opskriften her

800-1.000 g svineribben½ dl muscovadosukker (eller farin)1 spsk. løgpulver1 spsk. salt1 spsk. tørret oregano1 tsk. cayennepeberENDVIDERE:2 store bagekartoflerlidt smørrevet parmesan1 dl piskefløde¼ dl citronsaft1 spsk. sukker1 lille fed hvidløg, revet250 g snackgulerødder i skiver½ hvidkål, fintsnittet2 stilke bladselleri i fine skiver2 håndfulde bredbladet persille, grofthakketsaltDel ribbenene i mindre stykker. Bland sukker, løgpulver, salt, oregano og cayennepeber i en stor frysepose, og kom ribbenene i. Gnid krydderiblandingen godt ind i benene, og lad dem trække i mindst 1 time (gerne natten over).Læg benene på en bageplade beklædt med bagepapir, og steg dem ved 160° varmluft i 1 time og 15 minutter, eller til de er helt møre. Vend dem undervejs, og hold øje med, at de ikke bliver alt for mørke. I så fald: Dæk dem løst med lidt folie.Skær et kryds i kartoflerne, og bag dem møre i den varme ovn i 45-60 minutter. Anret dem med smør og parmesan lige inden servering.Rør imens piskefløde med citronsaft, sukker og hvidløg. Vend gulerødder, kål, bladselleri og persille med dressingen, og smag til med salt. Lad den trække indtil servering.Servér ribs med bagte kartofler og slaw.Opskriften er til 2 personer

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER