Shawarma er et super nemt og mættende måltid, som tilmed er fedtfattigt, men stadig meget velsmagende. Inspirationen er hentet fra det tyrkiske køkken.
4 personer
SHARWARMA
400 mørt oksekød (fx oksefilet)
1-2 spsk raps- eller olivenolie
1-2 spsk shawarmakrydderi
FYLD
½ bundt bredbladet persille
1 hjertesalat
½ agurk
3 tomater
1 salatløg
YOGHURTDRESSING
1-2 fed hvidløg
1 dl yoghurt naturel
½ dl hakket, bredbladet persille
salt og friskkværnet peber
Sådan laver du pitabrød med sharwarma
Sharwarma: Skær oksekødet i tynde skiver. Opvarm olie og shawarmakrydderi på en pande, og steg kødet heri i ca. 2 minutter.
Yoghurtdressing: Pil og knus hvidløget. Rør yoghurt, hvidløg og persille sammen til en jævn dressing, og smag til med salt og peber.
Fyld: Hak persille, salat og agurk. Skær tomaten i skiver. Pil rødløget, og skær det i skiver. Stil det hele frem på bordet, så man selv kan fylde sit pitabrød med shawarmakød, grønt og yoghurtdressing.