Mad

Grov megamaki med røget tofu

30. maj 2011
af Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Ugens onsdagsopskrift er grov megamaki med røget tofu. Få opskriften her

2 dl grove risca. 4 dl kogende vand1 dl æbleeddike½ dl sukker1-2 tsk. salt

ENDVIDERE:275 g røget tofu6 stykker nori (tangplader)50 g peanuts, grofthakkede1 bundt forårsløg i strimler25 g babyspinat

TILBEHØR:sojalimegari (syltet ingefær)wasabi

Skyl risene, og kom dem i en kasserolle med kogende vand. Lad risen koge i 30-35 minutter under låg (tjek undervejs, om der mangler vand). Tag gryden af varmen, og lad risene trække under låg i ca. 10 minutter, til de er møre (eller følg anvisningen på pakken). Kog imens eddike, sukker og salt op i en kasserolle. Vend eddikelagen med de varme ris, og lad det hele køle af.Skær tofuen i lange strimler, og rist dem i olie på en varm pande i et par minutter. Lad dem dryppe af på køkkenrulle. Fyld ris på noritangen, og fordel tofu, peanuts, forårsløg og spinat på risen. Rul dem til store makiruller, og servér straks med soja, lime, gari og wasabi. Eller sæt det hele på bordet, og rul selv.Opskriften er til 2 personer

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER