
Grillet tomattårn med pesto
15. februar 2012Hovedret: Grillet tomattårn med pesto
(Tid: ½ time (+ bagetid)
En velsmagende ret, der er velegnet til en vegetarmenu. Nedenfor følger først opskriften på marinerede, bagte tomater og stegte auberginer, dernæst opskriften på hjemmelavet basilikumpesto.
Ingredienser
2 spsk sukker
2 spsk Herbes de Provence
Salt, peber
8 tomater
Basilikumpesto
(se opskrift t.h)
2 auberginer
Olivenolie
200 g mozzarella
100 g salat
Flere opskrifter
Får du gæster?
Find skønne menuer HER
Vintermad
Find mad
med sæsonens råvarer HER
Sød tand?
Find lækre desserter HER
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 160 grader.
Bland sukker, Herbes de Provence, salt og peber. Halver tomaterne og drys dem med krydderiblandingen. Læg tomaterne i en bradepande med bagepapir og bag dem i ovnen i 1-1½ time.
Tilbered basilikumpestoen (se opskriften herunder). Skær auberginen i tykke skiver, drys med salt og lad dem trække i 30 min.
Skyl saltet af, dup skiverne tørre og pensl med olie. Grill dem på en grillpande i et par min. på hver side.
Tag tomaterne ud af ovnen og sæt ovnen på grill. Læg aubergineskiverne sammen med skiver af mozzarella og lidt pesto.
Læg tomaterne oven på auberginerne og grill tårnene i ovnen i et par min., inden de serveres med salat vendt med lidt pesto.
Basilikumpesto (Tid: 5 min.)
Ingredienser
Fremgangsmåde
2 bdt. basilikum, ca. 50 g
1-2 fed hvidløg
40 g pinjekerner
30 g parmesan
½-1 dl olivenolie
Citronsaft
Salt, kværnet peberBlend alle ingredienser og smag til med citronsaft, salt og kværnet peber.
Tilsæt evt. mere olie, hvis du ønsker pestoen mere flydende.
Mellemret:
Sprøde ruller med
agurkesalsa