Grillet svinemørbrad med aspargessalat og gedeostetoast
6. april 2022
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
Grillet svinemørbrad med aspargessalat og gedeostetoast - så er hverdagsmaden sikret! Grillet svinemørbrad er både nemt og lækkert. Få opskriften her.
25 min
Tid i alt 1 t og 0 min
DET SKAL DU BRUGE
1 afpudset mørbrad (ca. 800 g)
3 stilke rosmarin
3 stilke timian
salt og friskkværnet peber
olivenolie til stegning
ASPARGESSALAT
1 bundt grønne asparges
1 radicchiosalat
5 stilke bredbladet persille
DRESSING
saft af ½ citron
4 spsk. olivenolie
1 fed hvidløg
salt og friskkværnet peber
GEDEOSTETOAST
8 stykker godt brød
1 rulle gedeost
1 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
Sådan laver du grillet svinemørbrad med aspargessalat og gedeostetoast
Tænd ovnen på 180°. Bland hakket rosmarin og timian med salt og peber. Steg mørbraden på alle sider i olie på en pande. Tag den af panden, og rul den i krydderurteblandingen. Steg mørbraden færdig i ovnen i 20 minutter. Lad hvile i 5 minutter.
Aspargessalat: Skyl aspargesene, og bræk den nederste, træede ende af. Skær aspargesene i tynde skiver på skrå. Pluk radicchiosalat i mindre stykker, og skyl dem. Skyl og pluk persillen. Vend det hele sammen.
Dressing: Rør citronsaft, olivenolie og knust hvidløg sammen, og krydr med salt og peber. Vend dressingen i salaten.
Gedeostetoast: Skær brødet i mindre stykker, og top med skiver af gedeost. Dryp med olie, og krydr med salt og peber. Sæt brødene i ovnen ved 180°, 5 minutter før mørbraden tages ud, og bag dem i 10 minutter. Servér som tilbehør til mørbrad og aspargessalat.