
Grillede kammuslinger
17. marts 20098 store kammuslinger, uden skaller og rensede
olivenolie
havsalt og friskkværnet peber
AVOKADOSUPPE:
2 spsk. olivenolie
1 bananskalotteløg, finthakket
havsalt og friskkværnet peber
1 dl hvidvin
6 dl grøntsagsbouillon eller kyllingefond
1 timiankvist
1 persillekvist
2 store modne avokadoer
saft af 1-2 citroner
Varm olien i en stor gryde, tilsæt løg, og krydr med salt og peber. Tilsæt hvidvin, når løgene er klare, kog syren af, og tilsæt derefter bouillon og krydderurter. Lad suppen småsimre i 5-6 minutter. Halvér avokadoerne, fjern sten og skal, og blend dem til en ensartet masse. Hæld halvdelen af suppen på, og blend videre. Tag persille- og timiankviste op, og blend resten af suppen. Hæld den tilbage i gryden, og smag til med citronsaft, salt og peber. Afkøl suppen helt. Steg kammuslingerne i 1½ minut på hver side i lidt varm olivenolie. Krydr med salt og peber. Servér suppen med to varme kammuslinger, en citronbåd og lidt godt brød.
Opskriften er til 4 personer