En ægte middelhavsfavorit der leder tankerne hen på varme dage under fremmede himmelstrøg. Her får du opskriften på græske spyd med tzatziki og kartoffelsalat
4 personer
Tid i alt 2 t og 45 min
DET SKAL DU BRUGE
600 g kyllingefilet
2 spsk. citronsaft
½ dl olivenolie
Revet citronskal fra ½ usprøjtet citron
1 fed knust hvidløg
1 spsk. finthakket
frisk oregano
Salt og peber
12 laurbærblade
1 usprøjtet citron
KARTOFFELSALAT
1 kg små kartofler
2 fed hvidløg
Olivenolie
1 spsk. finthakket frisk oregano
Revet citronskal fra ½ usprøjtet citron
75 g kalamataoliven
150 g feta
TZATZIKI
1 agurk
salt
250 g græsk yoghurt
2 fed hvidløg
Mynteblade
Dild
Opskrift - sådan laver du græske spyd med tzatziki og kartoffelsalat
1. Skær kødet i store tern. Rør citronsaft, olie, citronskal, knust hvidløg og oregano sammen. Vend kødet i marinaden og lad det trække mindst 2 timer på køl. 2. Skyl og halvér kartoflerne. Kom dem i en foliebakke sammen med knust hvidløg, olie, oregano og citronskal og bag dem i 30 min. ved indirekte varme på grillen eller i ovnen ved 200°. Kom oliven ved, smuldr fetaen over og bag endnu 15 min. 3. Skræl agurken, flæk den på langs og fjern kernerne. Snit den fint, drys med lidt salt og lad den dryppe af i en sigte i ca. 10 min. Pres væden fra og rør agurken sammen med yoghurt, knust hvidløg, hakket mynte og dild. 4. Fordel kødet på 4 spyd med laurbærblade og halve citronskiver imellem. Krydr med salt og peber. Grill spyddene 3-4 min. på hver side på grillen eller en grillpande. 5. Servér tzatziki og kartofler til. PRØV OGSÅ: Græsk lammegryde