Græsk linsesalt i feminas madplan
Mad

Græsk linsesalat

6. februar 2020
af Emma Martin
foto Winnie Methmann
Lav en dejlig måltidssalat ved at tilsætte linser til en klassisk græsk salat. Den smager særligt godt, når den serveres med yoghurtdip og lune pitabrød. Her får du opskriften på græsk linsesalat.
4 personer

DET SKAL DU BRUGE:

  • 4 dl tørrede grønne linser (f.eks. delikatesselinser fra Urtekram)
  • 1 agurk
  • 3 bøftomater
  • 1 rødløg
  • 1 håndfuld frisk mynte
  • 145 g kalamataoliven
  • 100 g feta
  • Salt og peber

YOGHURTDIP:

  • 1 dl græsk yoghurt 10 %
  • 1 spsk. olivenolie
  • ½ citron
  • 2 fed hvidløg
  • Salt og peber

TIL SERVERING:

  • 4 pitabrød

Opskrift - sådan laver du græsk linsesalat

Kog linserne i letsaltet vand efter anvisningen på posen. Skyl agurk og tomater, og skær dem i tern. Pil rødløget, og skær det i tynde ringe. Hak mynte groft. Bland linser, grøntsager og krydderier på et fad, og pynt med oliven og smuldret feta. Krydr med salt og peber, og dryp med olivenolie. Yoghurtdip: Rør alle ingredienserne sammen, og smag til med salt og peber. Servering: Servér græsk linsesalat og yoghurtdip med lune pitabrød. Få indkøbslisten til hele ugen her

Ugens andre opskrifter

Tirsdag: Enchiladas med pulled kylling
Onsdag: Nudler med asiatiske kødboller
Torsdag: Risotto med spinat og tigerrejer
Fredag: Schnitzler med ovnbagte kartofler

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også