
Gojikugler
6. december 2011En sundere konfekt med gojibær, som er super food, samt kokos, appelsinsaft og marcipan.
Kaffebrød
Ingredienser
Fremgangsmåde
6 spsk tørrede gojibær
3 spsk appelsinsaft
3 spsk kokos
250 g marcipan
Læg 3 spsk gojibær i appelsinsaft i 1-2 timer.
Blend resten af bærrene med kokos til orange gojidrys.
Pres saften fra gojibærrene, hak dem fint og ælt gojibærrene ind i marcipanen sammen med 1 spsk gojidrys.
Rul massen til kugler og tril dem i gojidrysset.
TIP!
Læg den hjemmelavede konfekt i små æsker med silkepapir,
og brug dem som værtinde- eller mandelgaver.
Læs også:
6 spiselige værtindegaverJuleguf i den sunde endeDyp i smeltet chokolade
Hvis du ikke vil risikere, at overtrækschokoladen bliver grå og mat, skal den tempereres:
Skrab chokoladen i fine flager med en skarp køkkenkniv. Kom totredjedele i en varmebestandig skål eller gryde og sæt den over vandbad. Opvarm chokoladen til maks. 50 grader for mørk og 40 grader for hvid, da den ellers let bliver grynet.
Tag gryden af varmen, tilsæt den sidste tredjedel chokolade og rør, til den er smeltet. Lad chokoladen køle ned til 31 grader og varm den evt. op med en hårtørrer, hvis den bliver for kold. 31-33 grader er perfekt temperatur for dyppechokolade.
Køl evt. den dyppede konfekt ned udendørs gerne under et halvtag - og ikke i køleskabet.
Alt til konfekten i SØNDAGs shop...
Deco-pen fra Lékué169 kr. i SØNDAGs webshop
>> køb den HER
Dåsesæt med 3 stk.249 kr. i SØNDAGs webshop
>> køb dem HER
Glasskål med fod99 kr. i SØNDAGs webshop
>> køb den HER
Er du helt vild med kage og desserter?
På facebook-gruppen "Jeg elsker kage" er næsten 15.000 kage-entusiaster samlet, og deles om opskrifter, tips og gode idéer. Du kan være med i gruppen HER.