https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/mad/hovedretter/2013/02/1309-fyldt-kyllingebryst-med-svampe-og-tranebaer/1309-fylde-kyllingebryst-copy-2.jpg
Mad

Fyldt kylling med svampe og tranebær

5. marts 2013
af Susanne Palmqvist
Foto: Anders Schønnemann
Lægger du et snit fladt ind i kødet, kan du åbne det, og så får du et fint stykke, der kan pakkes om forskelligt fyld. Her er der svampe og tranebær indeni, og resterne bruger du til en lille kraftig ”sauce”.

Fyldt kyllingebryst med svampe og tranebær til 4 personer

4 kyllingebryst eller -filet
salt og kværnet peber
snor eller kødnåle
olie til stegning
1 dl hønsebouillon

FYLD:
250 g mørke svampe
15 g smør
¾ dl soltørrede tranebær
frisk timian
2 fintsnittede forårsløg
1 spsk. balsamicovineddike

TILBEHØR:
grov mos af kartofler, selleri og gulerod

Lav fyldet først: Hak svampene ret fint, og svits dem i smørret. Kom tranebær, timian og forårsløg på, og steg, til al væden er fordampet. Krydr med salt og peber. Køl det helt af.

Skær et fladt snit i kyllingebrysterne; åbn dem, og bank dem flade med hånden. Krydr med salt og peber, og kom lidt fyld på hver. Fold sammen, og bind en snor om. Gem resten af fyldet. Brun rullerne i olie på alle sider. Læg dem i et ovnfast fad med bouillon ved, og steg dem under folie i 20-25 minutter ved 200°.

Varm resten af fyldet godt op på panden, og hæld balsamico over. Kog det ind, og hæld skyen fra kødet ved. Kog det lidt ind. Servér rullerne på en grov mos, og anret svampene ved siden af.

Prøv også: Kylling med lun squash og kartoffelsalat >>

Læs også