Mad

Frokost og middag - tirsdag

af Louisa Lorang 7. marts 2011
Foto: Anders Schønnemann
Ugens tirsdagsopskrifter er tomatfocaccia og hot nudelsuppe med oksekød og svampe. Få opskrifterne her

MIDDAGHOT NUDELSUPPE MED OKSEKØD OG SVAMPE(til 2 voksne og to børn)3 liter vand1-3 spsk. rød karrypasta(eller hvor meget du og dine børn kan tåle)½ dl limesaft (ca. 2 lime)2 spsk. sukker5-6 spsk. fiskesauce40 g ingefær i skiver250 g nudler, gerneudonnudlerENDVIDERE:300-400 g oksemørbradeller oksefilet i tynde skiver5-6 portobellosvampe i skiveren smule oliesalt2 forårsløg i skiver100 g bønnespirer3 gulerødder i julienne1 håndfuld plukket korianderTILBEHØR:koriander1 rød chili i skiver(til dem, der er ekstra hotte)1 lime i bådeevt. groft brødKom vand, karrypasta, limesaft, sukker, fiskesauce og ingefær i en gryde, og lad det koge i 10 minutter, under låg.Kog nudlerne efter anvisningen på pakken. Lad dem dryppe af i en si, og tag ¹/ fra til madpakker.Pensl kød og svampe med lidt olie, og steg begge dele på en varm grillpande eller pande, de skal bare have et øjeblik - eller lige akkurat længe nok til at få grillstriber eller farve. Krydr med salt.Fordel resten af nudlerne (skyl dem hurtigt i koldt vand, hvis de klumper), kød, svampe, forårsløg, bønnespirer, gulerødder og koriander i 4 store skåle, si suppen, smag den til, og hæld den varme suppe over. Servér straks med koriander, chili, lime og evt. groft brød til.

FROKOSTTOMATFOCACCIA(madpakker til 2 børn)4 focacciaer125 g sukkerærterPak focacciaer og grøntsager i madpakkerne.TIP TIL MORGENMADRISTET RUGBRØD MED OST + 4 KLEMENTINERSOJADRESSING TIL ONSDAG OG TORSDAG 2 dl soja1 dl limesaft (3-4 lime)1 dl sukkerKom soja, limesaft og sukker i en kasserolle, og lad det koge op. Lad det simre i ca. 5 minutter, eller til sukkeret er smeltet, og det er tykneten smule. Tag det af varmen, lad dressingen køle af, og sæt den på køl.Få indkøbslisten til hele ugen herUGENS ANDRE OPSKRIFTER