Forretter

Rødbedesalat

Her er der tale om en salat, hvor grøntsagen kommer til sin fulde ret, da rod såvel som stilk og blade bliver anvendt. Find beder i flotte farver – og med striber, hvis du kan.

Rødbedesalat til 4-6 personer

Tid: 15 minutter. Kogetid: Op til 1 time og 15 minutter. 
 
 
DET SKAL DU BRUGE
1 kg små beder med stilke 
og blade
æble- eller sherryeddike
god olivenolie
salt
 

Opskrift - sådan laver du rødbedesalat

 
1. Skær bladene fra stilkene og stilkene fra bederne, og skrub det hele grundigt, både beder, stilke og blade. Kog bederne med skræl på i saltet vand i 30-60 minutter, alt efter størrelse, til de er møre. Stik i dem med en spids kniv. Når kniven glider ud uden besvær, er bederne møre. Tag bederne op af vandet, og lad dem køle af.
 
2. Kog stilkene i samme vand i 10-15 minutter, til også stilkene er møre, men stadig har bid. Blanchér bladene ganske kort i et nyt hold kogende vand. De skal bare lige ned at vende og så afkøles i iskoldt vand bagefter. Pil skrællen af bederne, og skær dem i kvarter. Skær stilkene i mundrette stykker. Anret beder og stilke på et fad, og pynt med bladene. Dryp med eddike og olivenolie, og krydr med salt. Servér!