Forretter

Rodfrugt-cæsarsalat

Brug gerne salaten som en smuk forret. Hvis du gerne vil sætte den på frokostbordet, kan du komme lidt stegt kylling i




Rodfrugt-cæsarsalat til 4 personer

DRESSING:
2 pasteuriserede æggeblommer
1 tsk. dijonsennep
2 spsk. hvidvinseddike
1 tsk. salt
1 fed hvidløg, revet
1½ dl smagsneutral olie, f.eks. vindruekerneolie
1-2 ansjoser, hakkede
½ dl fintrevet parmesan

ENDVIDERE:
3 gulerødder
2 pastinakker
2 persillerødder
2 rødbeder, gerne bolsje-
1 æble
2 hjertesalater
parmesan
friskkværnet peber

Pisk æggeblommerne med sennep, eddike, salt og hvidløg. Pisk langsomt olien i. Smag til med ansjos og parmesan og evt. lidt mere salt og eddike.

Skræl rodfrugterne, og skær dem i tynde skiver, gerne på et mandolinjern, eller lav strimler af dem med en tyndskræller. Kom dem i isvand.

Skær æblet i både, og pluk og skyl salaterne.

Lad rodfrugterne dryppe godt af; vend rodfrugter, salat og æble med dressingen. Anret den skønne salat toppet med revet parmesan og peber. Servér straks.

Prøv også: Salat med avokado, grapefrugt og kylling >>

Læs mere om: