Forretter

Omelet med stegte tomater

af Susanne Palmqvist 4. april 2012
Foto: Anders Schønnemann
Nybagt omelet med syrlige stegte tomater er godt til en frokost eller brunch. De små peberfrugter er helt milde, min grønthandler kalder dem for tapas-pebre. Er du mere hårdfør, kan du stege et par chilier

Omelet til 2 personer:

4-6 æg1 spsk. hakket dild1 spsk. snittet basilikum1 spsk. hakket kørvelkværnet peber20 g smør til stegningsalt12-14 cherrytomater på stilk4 små tapas-peberfrugter1 spsk. olie1 rødløg i små terninger2 spsk. små kapers1 spsk. hvid balsamicoeller ½ dl tør hvidvin2 håndfulde frisk kørvel

Tilbehør:

tynde skiver flute penslet med lidt olie og hakkede krydderurter (persille, kørvel, dild eller basilikum) og derpå ristet

Sådan gør du:

Rist først fluten på en pande eller i en 200° varm ovn.Pisk æg og krydderurter sammen, så det er klar. Rist tomater og tapas-pebre i lidt olie på en stor pande.Lad tomaterne sidde på stilken, og steg dem, til de begynder at revne. Tag dem af. Svits løg og kapers i 1-2 minutter; kom eddike eller vin på, og lad det næsten koge væk. Kom tomaterne på lige til sidst, og ryst panden godt.Lav omeletterne på en anden lille pande (det går lynhurtigt). Smelt smørret, og hæld æggemassen på. Skrab i massen, til den er næsten stivnet, og fold din omelet, når den vippes over på tallerkenen. Kom tomater og peberfrugterne på din omelet, og drys med salt, peber og kørvel.