Forretter

Kartoffel-ærte-salat med saltet laks

af Susanne Palmqvist 20. juli 2012
Foto: Anders Schønnemann
Enkel nordisk salat med saltet laks – alt kan forberedes i god tid. Køb helt frisk laks hos din fiskehandler. Den kan holde sig et par dage på køl, men skal kun saltes i 1 døgn, ellers bliver den for fast

(4 personer, forret/frokostret)600 g laksefilet85 g flagesalt60 g sukkerkværnet peber400 g små nye kartofler, kogteca. 250 g bælgede friske ærter (vægt uden skræller)1 lille bakke ærteskud1 lille bundt radisernippet dild og kørvel1 dl piskefløde½ dl mælk1 spsk. citronsaftfriskrevet peberrod efter smagTILBEHØR:brødEr der skind på laksen, så skrab det fri for skæl. Læg laksen i et fad med kant, der passer i størrelsen. Bland salt og sukker og peber, og gnid det på laksen. Dæk fadet med film (ikke alufolie !). Stil det koldt i 1 døgn.Gør grøntsagerne til salaten klar. Blanchér ærterne i 2 minutter i kogende vand. Brus dem over med koldt vand.Skrab alt saltet af laksen. Skær den i pæne firkanter uden skind.Anret laks med halve kartofler, radiser i tynde skiver, drys af ærter, nippede krydderurter og små ærteskud. Pisk fløden til meget let skum, og rør citronsaften i. Lad det stå og blive tykt. Pisk mælken til skum med en lille mælkeskummer, og bland den i. Smag til med fintrevet peberrod. Servér peberroden til, eller kom små toppe på tallerkenen.Grillede asparges med varmrøget laks