Mad

Fladbrød med grøntsagsnuggets

af Louisa Lorang 1. december 2011
Foto: Anders Schønnemann
Ugens fredagsopskrift er fladbrød med grøntsagsnuggets. Få opskriften her

Panko er grov japansk rasp og giver en super sprød crust. Den fås i asiatiske butikker, men kan sagtens erstattes med almindelig rasp.300 g skrællede kartofler i terninger½ broccoli, 200 g100 g ærter (optøede)1 grøn chilipeber, hakketsaltmel1 æg, pisketgrov rasp, gerne pankoraspolie til stegningENDVIDERE:2-4 fladbrød2 hjertesalater1 rødløg i bådeæbleeddikeolivenolieTILBEHØR:chilisauceKom kartoflerne i kogende vand, og kog dem næsten møre, 10-15 minutter.Del broccolien i grove buketter, og kom dem i gryden med kartofler. Kog dem mere møre, end godt er, yderligere 4-5 minutter. Kom til sidst ærterne i; lad det koge op, hæld vandet fra grøntsagerne, og lad dem dryppe grundigt af.Mós grøntsagerne groft med en stavblender eller et piskeris. Form dem i golfbold-størrelse, og tryk dem let flade. Brug lidt mel, hvis de er for våde.Vend dine grøntsagsnuggets i mel, pisket æg og til sidst rasp, og steg dem sprøde og gyldne i olie på en varm pande.Servér dem staks i lune fladbrød med salat og løg vendt med eddike og lidt olie. Giv chilisauce til.Opskriften er til 2 personer.TIP: Disse nuggets er en super god måde at bruge rester på. Brug dine kogte grøntsager fra dagen i forvejen, hvis du vil lave dem igenFå indkøbslisten til hele ugen herUGENS ANDRE OPSKRIFTER