Enchilladas med svinekød og bønner
Mad

Enchilladas med svinekød og bønner

7. april 2022
af Louisa Lorang
Foto: Stine Christiansen/Skovdal & Skovdal
I ugens madplan finder du enchilladas med svinekød og bønner. Få opskriften her
2 personer
Tid i alt 30 min

INGREDIENSER

  • 300 g svinekød i strimler
  • 2 fed hvidløg i tynde skiver
  • olivenolie
  • 1 dåse hvide bønner, ca. 200 g
  • 2 spsk. tomatpuré
  • 1-2 spsk. chipotle (el.a. chilisauce)
  • ½ dl vand
  • 1 spsk. knust spidskommen
  • 1 tsk. stødt koriander
  • saft af 1 lime
  • salt
  • 4-6 tortillaer
  • 100 g revet ost, gerne cheddar eller Prima Donna

TOPPING

  • yoghurt
  • 1 avocado i terninger
  • 2 tomater i terninger
  • masser af koriander
  • 100 g fetaost, smuldret

Opskrift - Sådan laver du enchilladas med svinekød og bønner

  1. Brun kødet grundigt i olie på en varm pande sammen med hvidløg. Skyl bønnerne, og kom dem med på panden sammen med tomatpuré og chipotle efter smag. Lad det varme kort. Tilsæt lidt vand, spidskommen og koriander, og smag til med lime og salt.
  2. Lad fyldet køle en smule, og fordel det i tortillaerne. Rul dem sammen, og læg dem i et ovnfast fad. Top med ost, og gratinér dem ved 200° i ca. 10 minutter.
  3. Topping: Skær avokado og tomater i tern. Skyl koriander. Top de varme enchilladas med yoghurt, avocado, tomat, koriander og feta, og servér straks.

Madplaner til hverdagen

Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.

Læs også