Her er vi ude i en decideret luksusdessert som smager helt fantastisk og er smuk at se på. Her får du opskriften på dutch pancake med hindbær-timian-sorbet
4 personer
Tid i alt 2 t og 0 min
DUTCH PANCAKE
125 g hvedemel
2 æg
1 spsk. sukker
1 knivspids salt
1½ dl sødmælk
20 g smør
HINDBÆR-TIMIAN-SORBET
500 g hindbær evt. fra frost
6 spsk. citrontimian
150 g sukker
1 dl vand
3 spsk. citronsaft
ismaskine
PYNT
evt. citrontimian
evt. spiselige blomster
Opskrift - sådan laver du dutch pancake med hindbær-timian-sorbet
Tid: 1-2 timer (afhængig af din ismaskine) 1. Hindbær-timian-sorbet: Blend hindbær og citrontimian til en ensartet masse, og passér det igennem en sigte, så rester af kerner og stængler bliver siet fra. Kog vand og sukker op, til sukkeret er smeltet, og rør det sammen med hindbærblandingen. Smag til med citronsaft, og lad det køle helt af, før du kører det til sorbet på en ismaskine. 2. Dutch Pancake: Rør mel, æg, sukker, salt og mælk sammen, og lad det trække i 10 minutter. Tænd ovnen på 225°. Varm en pande op, som også kan tåle at komme i ovnen. Smelt smørret på panden, og hæld al pandekagedejen i. Bag pandekagen i ovnen i ca. 15 minutter, til den er gylden og fint hævet op. Servér den lun med hindbær-timian-sorbet og friske hindbær. Pynt evt. med frisk timian og blomster. PRØV OGSÅ: Pandekager med brombærflødeskum og friske bær