Dutch pancake med hindbær-timian-sorbet
Mad

Dutch pancake med hindbær-timian-sorbet

30. august 2019
af Timm Vladimir
Foto: Columbus Leth
Her er vi ude i en decideret luksusdessert som smager helt fantastisk og er smuk at se på. Her får du opskriften på dutch pancake med hindbær-timian-sorbet
4 personer
Tid i alt 2 t og 0 min

DUTCH PANCAKE

  • 125 g hvedemel
  • 2 æg
  • 1 spsk. sukker
  • 1 knivspids salt
  • 1½ dl sødmælk
  • 20 g smør

HINDBÆR-TIMIAN-SORBET

  • 500 g hindbær evt. fra frost
  • 6 spsk. citrontimian
  • 150 g sukker
  • 1 dl vand
  • 3 spsk. citronsaft
  • ismaskine

PYNT

  • evt. citrontimian
  • evt. spiselige blomster

Opskrift - sådan laver du dutch pancake med hindbær-timian-sorbet

Tid: 1-2 timer (afhængig af din ismaskine) 1. Hindbær-timian-sorbet: Blend hindbær og citrontimian til en ensartet masse, og passér det igennem en sigte, så rester af kerner og stængler bliver siet fra. Kog vand og sukker op, til sukkeret er smeltet, og rør det sammen med hindbærblandingen. Smag til med citronsaft, og lad det køle helt af, før du kører det til sorbet på en ismaskine. 2. Dutch Pancake: Rør mel, æg, sukker, salt og mælk sammen, og lad det trække i 10 minutter. Tænd ovnen på 225°. Varm en pande op, som også kan tåle at komme i ovnen. Smelt smørret på panden, og hæld al pandekage­dejen i. Bag pandekagen i ovnen i ca. 15 minutter, til den er gylden og fint hævet op. Servér den lun med hindbær-timian-sorbet og friske hindbær. Pynt evt. med frisk timian og blomster. PRØV OGSÅ: Pandekager med brombærflødeskum og friske bær
https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også