cocktails
Drikke

3 x cocktails og snacks til sommerhyggen

16. juni 2016
af Timm Vladimir
Foto: Columbus Leth
Findes der noget bedre end en velmixet drink i eftermiddagssolen? Ja! En velmixet drink OG en snack. Sørg for, at ingen skal køre hjem, og nyd den eksotiske smag af sommer – med sidevogn. Her får du opskriften på 3 lækre cocktails der garanterer ægte sommerhygge

3 x cocktails og snacks til sommerhyggen

Gin og tonic og røget makrel-snack Du kan bruge den gin og den tonic, du bedst kan lide, men vær opmærksom på, at kvalitet gerne koster lidt mere
cocktails
Tid: 20 minutter. Antal personer: 2   GIN OG TONIC isterninger 10 cl gin (evt. Jensen’s London Dry Gin) 20 cl tonic (evt. Fevertree Tonic) 6 dråber Angustura-bitter blade af frisk timian agurk i skiver   RØGET MAKREL 2 skiver rugbrød 1 røget makrel 1 spsk. cremefraiche 18 % 1 spsk. god mayonnaise 2 kviste timian salt og friskkværnet peber ½ agurk   Fyld isterninger i 2 høje glas. Hæld først gin, så tonic og til sidst Angustura i glassene. Pynt med frisk timian og agurk skåret i skiver.   RØGET MAKREL-SNACK: Skær rugbrødet i trekanter, og rist dem på en brødrister. Pil kødet af makrellen, og rør det sammen med cremefraiche, mayonnaise, finthakket timian, salt og peber. Fordel makrelsalaten på det ristede brød, og pynt med agurk skåret i halve skiver.   PRØV OGSÅ: 3 lækre cocktails med Baileys   Mexican in Paris og chipotle-mandler En god tequila og masser af chipotle, så står du næsten klar med sombreroen og råber: Olé! Du kan erstatte chipotlen med friskhakket rosmarin og få en mildere smag
cocktails
Tid: 10 minutter. Trækketid: 30 minutter. Ovntid: 15 minutter. Antal personer: 2   MEXICAN IN PARIS 1 usprøjtet citron isterninger 10 cl god tequila 16 cl hyldeblomstsodavand   CHIPOTLE-MANDLER 5-6 dl vand 150 g salt 2-3 tsk. stødt tørret chipotle 300 g mandler Skyl citronen, og skær 4 pæne skiver af den. Fordel citronskiverne i 2  cocktailglas, og mas dem godt rundt med en ske, så saften presses ud. Fyld glassene op med isterninger, og hæld tequila over. Top op med hyldeblomstsodavand.   CHIPOTLE-MANDLER: Bring vand, salt og chipotle i kog i en gryde. Rør rundt, til saltet er opløst, og sluk for varmen. Hæld mandlerne i gryden, og lad dem trække i vandet i 30 minutter. Forvarm ovnen til 180°. Fordel mandlerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og rist  dem i ovnen i 10-15 minutter. Hold øje med, at de ikke bliver for mørke. Drys evt. mere chipotle over, og servér mandlerne til drinken.   TIP: Hvis du ikke kan få hyldeblomstsodavand, kan du bruge hyldeblomstsaft blandet op med mineralvand.   Aqua de Valencia og serrano-snack Lad dig ikke narre af den mystiske cremefraiche og de overraskende ribs. Formålet går op for dig, så snart du smager.
cocktails
Tid: 10 minutter. Antal personer: 2-4   AQUA DE VALENCIA 1 usprøjtet appelsin isterninger 1 dl Cointreau 3-4 dl friskpresset appelsinjuice 5 dl cava 1 håndfuld frisk mynte   SERRANO-SNACK 10 skiver serranoskinke lidt god olie 1 dl cremefraiche 38 % 100 g ribs   Skyl appelsinen, og skær den i tynde skiver. Læg isterninger og appelsinskiver i en kande eller bowle, og hæld Cointreau og appelsinjuice over. Top op med cava, og pynt med frisk mynte.   SERRANO-SNACK: Halvér skiverne af serranoskinke, og steg dem sprøde i en smule olie på en pande. Afkøl skinken på fedtsugende papir, og servér den med cremefraiche og ribs og drinken ved siden af.

PRØV OGSÅ: Trendy drinks, skønne sjusser og cosy cocktails