
Dildsild med fennikelsalat
11. april 2011
Årets bedste påskefrokost
Solæg med rejerSennepssild med påskeæg
Dildsild med fennikelsalat
Varmrøget laksemousse med aspargessalat
Vol-au-vent med kylling
Påskekage
Opskrift på dildsild med fennikelsalat
Tid: 15 min.
Dildsilden kalder på en snaps, f.eks. en Dild Aquavit fra Esrum Sø Mikrodestilleri
Ingredienser
½ rødløg
1 fennikel
1 øko lime
1 spsk flydende honning
1 bdt. dild
210 g dildsild (drænet vægt)
4 skiver rugbrød
Fremgangsmåde
Pil løget.
Skær top og bund af fenniklen, og skær den og løget i papirtynde skiver, gerne på et mandolinjern eller en skæreplade.
Riv limeskallen og rør honningen ud i limeskal og -saft. Kom fennikel og rødløg i lagen og lad dem marinere i 10 min. Brug evt. en frysepose.
Pres væden fra fennikel/rødløgene og vend med plukket dild.
Anret dildsilden på små stykker rugbrød og pynt med råmarineret fennikelsalat.
Tip til sild
Dildsild kan købes f.eks. som Skipper Sild hos ABC Lavpris eller Løvbjerg Supermarked.
Gammeldags modnet Dildsild fås i Irma til 23 kr. for 210 g drænet vægt.