Desserter

Vandbakkelser med jordbæris

23. oktober 2008
af Louise Dandanell Ørsted
Denne dessert kræver lidt forberedelse, men det kan gøres i god tid. Bliver der lidt is til overs, kan den spises alene eller sammen med jordbærpuréen

Denne dessert kræver lidt forberedelse, men det kan gøres i god tid. Bliver der lidt is til overs, kan den spises alene eller sammen med jordbærpuréen.Is:TID: 20 min. + frysetid200 g jordbær50 g flormelis4 æggeblommer50 g flormelisKorn fra ½ stang vanilje4 dl piskeflødeRengør jordbærrene og nip dem. Mos dem med flormelis og stil det til side.Pisk æggeblommer og flormelis skummende med vaniljekornene.Pisk fløden stiv og bland den i æggesnapsen. Vend jordbærmosen i og frys ismassen i mindst et par timer.VandbakkelserTID: 40 min.50 g smør2 dl vand125 g mel4 ægTænd ovnen på 200 grader. Kog smør og vand i en gryde. Kom melet i under omrøring. Rør, til dejen slipper gryden. Fjern gryden fra varmen og pisk æggene i et ad gangen. Pisk godt efter hvert æg. Kom dejen i en sprøjtepose og sprøjt 6-8 store vandbakkelser ud på en bageplade med bage­papir.Bag straks kagerne i ca. 30 min. Ovndøren må ikke ­åbnes de første 20-25 min., så falder kagerne sammen. Afkøl dem på en rist.JordbærpuréTID: 10 min.200 g jordbær50 g flormelisKornene fra ½ stang vaniljeRengør jordbærrene og nip dem. Mos dem med flormelis og vaniljekorn.Halvér vandbakkelserne og læg en klump is og lidt flødeskum i hver. Pynt med jordbærpuré og mynte.