Desserter

Trifli

af Louise Dandanell Ørsted 23. oktober 2008
Tid: 35 min.Ca. 10 små glas500 g rabarber200 g sukker3 spsk vandCreme:2 blade husblas100 g sukkerSaft fra 2 limeKornene fra 1 stang vanilje2½ dl

Tid: 35 min.Ca. 10 små glas500 g rabarber200 g sukker3 spsk vandCreme:2 blade husblas100 g sukkerSaft fra 2 limeKornene fra 1 stang vanilje2½ dl yoghurt 10 %1½ dl piskeflødeEndvidere:150 g ingefærkager100 g marcipanmakronerPyntemynteVask rabarberne, skær dem i mindre stykker og kog dem til kompot med sukker og vand. Udblød husblassen i koldt vand. Varm sukker, limesaft og vanilje op, til sukkeret er smeltet, og tag det af varmen. Pres vandet ud af husblassen og opløs den i sukkersaften. Rør det i yoghurten. Pisk fløden stiv og vend den i yoghurten. Stil cremen koldt minimum et par timer (gerne over natten). Knus ingefærkager og makroner og læg dem i bunden af glassene, fyld op med rabarberkompot og creme. Pynt med mynte lige før servering.