Desserter

Tid til sødt: Is, brød og kage

24. januar 2014
af Camilla Zarah Lawes
Er du (også) bare vild med kager, is og godt brød? Så se med her, hvor FEMINAs madskribent og kageekspert Camilla Zarah Lawes har fundet sine favorit kogebøger med søde sager frem
IS Er du vild med is? Så må du have isbogen: Heibergs is. For Morten Heiberg ved, hvordan man laver is, der smager godt.  Vil du gøre ham kunsten efter derhjemme, så er bogen her første skridt på vejen brolagt med dejlig is. Her kan alle kan være med. Med eller uden en ismaskine. Prøv bogens opskrifter med den delikate chai-is, eller en is der smager af gin-tonic, lakrids, koldskål, ris a la mande eller lavendel/honning.  Og husk: Is er en fantastisk spise, der sagtens kan indtages året rundt.  Heibergs is af Morten Heiberg, 224 sider, 300 kr.   LÆS OGSÅ: Få 4 opskrifter på lækre hjemmelavede isdesserter fra Morten Heiberg her   BRØD Er der en lille bager gemt i dig? Så må du bare eje DEN ØKOLOGISKE BAGER. Her bliver du hjulpet den lange vej, hvor en håndfuld mel og en sjat vand, efter en lidt lang proces ender som de mest smagsfulde brød. Det er den dygtige bager Nicolai Halken Skytte, der i denne bog deler sin enorme viden om, hvordan man bager et let brød med en fugtig krumme og sprød skorpe. DEN ØKOLOGISKE BAGER af Nicolai Halken Skytte, 248 sider, 300 kr.    Prøv også et saftigt, lyst og let krydret brød bagt med ”havregrød”   KAGETID Ja, i min verden er det altid kagetid. Her får du en lettilgængelig bagebog, der henvender sig til alle hjemmebagere – også dem, der ikke har den store erfaring i køkkenet. Alt, man har brug for, er lysten til at bage, så man kan forkæle sig selv og sine nærmeste med hjemmebagte kager. Der er opskrifter på kager til enhver lejlighed året rundet, både de fyldige og festlige kager, de lette, dem, der er fyldt med fantastiske frugter og bær, de syndige chokoladekager og alle mormor-klassikerne. Kagetid af Camilla Zarah Lawes, 200 sider, 249 kr.    Få opskriften på verdens bedste chokoladekage her