Desserter

Sund jule-konfekt: Julekugler

Ingen jul uden konfekt. Og den kan godt være sund og samtidig så lækker, at englene synger. Jo, den er god nok! Her får du opskriften på lækre julekugler i tre smagsvarianter

Sundere jule-konfekt

 
Julekugler
 
INGREDIENSER
 
200 g mørk chokolade
6 spsk. kokosolie
3 håndfulde ristede hasselnøddekerner (cirka 100 g) 
300 g soltørrede figner
200 g soltørrede abrikoser
2 dl kokosmel
100 g quinoa-flager
1 dl vand
1 tsk. lakridspulver
1 tsk. vaniljepulver
1 tsk. salt
 
PYNT
kakaopulver
frysetørrede hindbær, 
blendet til støv
lakridspulver
kanel
chai-pulver
Prøv også: Sund jule-konfekt: Nøddeguf.
 
LÆS OGSÅ: Få 5 trin til en sund jul
 
Opskrift - sådan laver du julekugler
 
1. Hak chokoladen fint, og smelt den sammen med kokosolie over et vandbad. Tag skålen fra varmen, når chokoladen er smeltet. 
2. Blend hasselnødderne fint, tilsæt figner og abrikoser, og blend det til en ensartet masse. 
3. Kom massen i en stor skål, og rør chokoladeblandingen i. 
4. Vend kokosmel, quinoa, vand, lakridspulver, vaniljepulver og salt i. 
5. Stil massen på køl i 30 minutter. 
6. Tril massen til kugler i passende størrelse, og vend i dem i det ønskede pynt – for eksempel kokosmel, kanel, lakridspulver, kakao, chai-pulver eller frysetørrede hindbær blendet til støv.
7. Stil på køl, til kuglerne skal spises.  
 
Næringsindhold pr. 100 g
● Protein: 12,1 g
● Fedt: 33,9 g
● Kulhydrat: 48,5 g
● Kostfibre: 3,8 g
Energiindhold: 2.245 kJ/536 kcal