Desserter

Solbærflødeis med mørk chokolade og kakaonibs

Knasende chokolade udenpå, sommerfrisk solbæris indeni. Kombinationen er uovertruffen. Få opskriften på solbærflødeis med mørk chokolade og kakaonibs her

Solbærflødeis med mørk chokolade og kakaonibs 8 stk.

Tid: 50 minutter.  Frysetid: Mindst 9 timer (eller natten over). 
 
DET SKAL DU BRUGE TIL SOLBÆRFLØDEIS MED MØRK CHOKOLADE OG KAKAONIBS
100 g solbær
50 g sukker
korn af ½ vaniljestang
2 pasteuriserede æggeblommer
2 spsk. sukker
¼ tsk. salt
1½ dl piskefløde
ispindeforme
 
OVERTRÆK
200 g mørk chokolade, mindst 65 %
evt. 2 spsk. kakaonibs
 
PRØV OGSÅ: Et godt alternativ til solbærflødeis kan være en skøn og frisk rabarberis. Få opskriften her
 

Opskrift - sådan laver du solbærflødeis med mørk chokolade og kakaonibs

 
1. Varm forsigtigt solbær, sukker og vaniljekorn op i en gryde, og kog det sammen i ca. 5 minutter. Hæld den varme solbærblanding gennem en finmasket si over en skål, så kun den fine puré er tilbage i skålen. Lad solbærpuréen køle af. Pisk æggeblommer og sukker lyst og luftigt med elpisker. Tilsæt salt og solbærpuré, og pisk det sammen til en jævn masse. Pisk fløden til let skum, og vend den i. Hæld iscremen i 8 ispindeforme, og sæt dem i fryseren i 1 time. Sæt pinde i isene, når de er blevet lidt faste, og sæt dem tilbage i fryseren i mindst 8 timer, gerne natten over.
 
2. Tag isene ud af formene, og læg dem på et fad med bagepapir. Sæt fadet i fryseren, mens du forbereder overtrækket.
 
3. OVERTRÆK: Hak chokoladen, og smelt den forsigtigt i en skål over vandbad. Hæld den smeltede chokolade i et højt glas, og dyp isene ned i glasset, så de får chokoladeovertræk. Drys evt. straks med kakaonibs på begge sider, inden chokoladen stivner. Læg isene tilbage i fryseren igen i mindst 1 time, før de skal serveres.
 
PRØV OGSÅ: Yoghurtis med bær og chokolade
 
 
Læs mere om: