Små isbarer med hindbær-passionsfrugt-is og chokolade
Tid: 40 minutter. Frysetid: Natten over
Antal: 8 små isbarer
DET SKAL DU BRUGE
230 g hindbær
½ dl passionsfrugtsaft (fra 3-4 passionsfrugter)
150 g sukker
1 dl piskefløde
1 dl minimælk
OVERTRÆK OG PYNT
300 g hvid chokolade
50 g mørk chokolade
1 tsk. frysetørret hindbær
små trætandstikker
PRØV OGSÅ:
Regnbueis-lagkage
Opskrift - sådan laver du isbarer med hindbær-passionsfrugt-is og chokolade
1. Skyl hindbær. Halvér passionsfrugterne; pres passionfrugtkødet ud, og si kernerne fra. Blend hindbær, sukker, fløde og mælk i en blender, og smag til med passionsfrugtsaft. Køl ismassen ned, og kør den på ismaskine. Fordel isen i en boks beklædt med bagepapir, og glat den ud, så den er cirka 3 cm høj. Sæt isen i fryseren natten over.
2. OVERTRÆK OG PYNT: Skær ismassen ud i små aflange stykker, og stik en tandstikker halvvejs ind i den ene ende af hvert stykke. Sæt dem tilbage i fryseren. Smelt den hvide chokolade i en skål over vandbad, og hæld den op i et højt, tyndt glas. Tag 1 isbar ud ad gangen, dyp den i chokoladen, og læg isbaren tilbage i fryseren. Smelt den mørke chokolade i en skål over vandbad, og fyld den i en frysepose. Tag isbarerne ud af fryseren. Klip et lille hul i det ene hjørne af posen med smeltet chokolade. Pynt isbarerne med chokoladen. Fjern evt. tandstikkerne, og servér straks, eller opbevar isbarerne i en boks i fryseren med madpapir imellem.
