Desserter

Skovbæris med mandelkrokant

14. maj 2015
af Marie Melchior
Foto: Jakob Helbig
Den cremede skovbæris smager fantastisk og kan laves både med og uden ismaskine

Skovbæris med mandelkrokant 

Tid: 30 minutter + frysetid. Mængde: Ca. 1½ l   DET SKAL DU BRUGE TIL SKOVBÆRIS 1 vaniljestang 1 usprøjtet citron 3½ dl mælk 3½ dl piskefløde 6 pasteuriserede æggeblommer 150 g sukker 300 g skovbær fra frost, optøede 1 dl mælk   MANDELKROKANT 130 g sukker 80 g smuttede mandler  

Opskrift - sådan laver du skovbæris med mandelkrokant

  1. Flæk vaniljestangen. Skyl citronen, og skær et stykke på størrelse med en femkrone af skallen uden at få den hvide hinde med. Varm fløde, mælk, vaniljestang og citronstykke op til kogepunktet i en gryde. Der skal være små bobler i kanten. Stil gryden til side.   2. Pisk æggeblommer og sukker sammen til en lys og cremet masse. Fjern citronskal og vaniljestang fra mælkeblandingen. Hæld ¹⁄₃ af mælkeblandingen i æggemassen, mens du pisker. Sæt gryden tilbage på blusset over svag varme. Hæld æggemassen i gryden. Lad cremen tykne under omrøring i ca. 10 minutter. Den må ikke koge! Cremen er tyknet, når den trækker spor på bagsiden af en grydeske. Afkøl cremen helt. Blend skovbær og mælk sammen i en blender. Si bærmassen igennem en fintmasket si. Rør den siede bærpuré i den afkølede iscreme. Frys iscremen i en ismaskine.   3. Mandelkrokant: Smelt sukker til en gylden karamel på en pande. Tilsæt mandler, og rist dem i 2-3 minutter. Afkøl blandingen på bagepapir i et jævnt lag. Hak med en skarp kniv til grov mandelkrokant, og drys den over skovbæris ved servering.   TIP: Ingen ismaskine? Så kan du hælde den kolde iscreme i en beholder, dække den til med film og sætte den i fryseren. Tag skovbæris ud af fryseren efter 1 time, og pisk den godt igennem. Gentag proceduren 3 gange i løbet af 3 timer.   Et godt alternativ til den friske skovbæris kunne være en koldskål-is med knas og bær - få opskriften her