https://dk-femina-backend.imgix.net/media/article/1416-rabarbersorbet.jpg
Desserter

Rabarbersorbet med råsyltede rabarber

30. april 2014
af Mikkel Karstad
Foto: Lars Ranek
Selv om du ikke har en ismaskine, kan du sagtens lave denne skønne og forfriskende dessert, der smager af forår.

Rabarbersorbet med råsyltede rabarber til 10-12 personer

INGREDIENSER 500 g rabarber (gem ½ rabarberstængel til råsyltning) 1 l vand 200 g rørsukker ½ vaniljestang 10 hele sorte peberkorn 2-3 spsk. cidereddike Råsyltede rabarber ½ rabarberstængel 1 spsk. rørsukker

Opskrift - sådan laver du rabarbersorbet med råsyltede rabarber

1. Skær top og bund af rabarberne (ikke for meget af bunden), og skyl dem. Skær stænglerne i grove stykker, og put dem i en gryde sammen med vand, sukker, udskrabede vaniljekorn, vaniljebælg og de hele sorte peberkorn. Kog det op, og lad det koge i 3-4 minutter. Tag det af varmen, og smag til med cidereddike. Lad rabarberlagen trække i 20 minutter. Fisk vaniljebælg og peberkorn op, og blend så lagen. Sigt den blendede lage i en grovmasket sigte, så lidt af rabarberkødet kommer med igennem. Stil lagen i køleskabet, til den er helt kold. Kør rabarberlagen i en ismaskine, til den bliver frossen. Fyld den herefter i en plastic-beholder med låg, og sæt den i fryseren, hvor den kan stå i 3-4 dage og stadig holde sin gode cremede konsistens. 2. Sorbet uden ismaskine: Hvis du ikke har en ismaskine, kan du i stedet hælde rabarberlagen direkte i en plasticbeholder og indfryse den. Når lagen er helt frossen, så vend isen ud på et skærebræt, og hak den groft. Knus derefter isklumperne i en foodprocessor, til den er blød og cremet. Hæld den tilbage i boksen, og sæt den igen i fryseren. Rør i isen 2-3 gange med ½ times mellemrum, så er isen cremet og klar til servering. En anden god måde at få sin sorbet cremet og skøn på uden brug af ismaskine er ved at piske en æggehvide til marengs med 30 g sukker og vende den i isen, når du har knust den i foodprocessoren. Sorbeten skal lige en tur omkring fryseren igen inden servering. 3. Råsyltede rabarber: Skær rabarberstænglen ud i helt tynde skiver, og læg dem i en skål. Drys med sukker, og lad dem trække i 10 minutter. Rabarberne bliver lidt bløde, og sukkeret trækker lidt saft ud. På den måde beholder de deres friskhed og lidt sprødhed, det går fint til sorbeten. Uanset hvordan du har fremstillet din rabarbersorbet, så servér den med sprød råsyltet rabarber på toppen! PRØV OGSÅ: Citronis med chokolade og lakrids

Læs også