Desserter

Parfait med bær og chokolade

2. september 2014
af Marie Melchior
Foto: Line Falck
Lækker hjemmelavet is der er nem at variere med andre typer bær og nødder

Parfait med bær og chokolade

INGREDIENSER TIL PARFAIT

100 g mandler 250 g ricotta korn af 1 vaniljestang 250 g mascarpone 2 dl flydende honning 500 g yoghurt naturel 100 g mørk chokolade 100 g friske kirsebær 100 g friske hindbær   TIL SERVERING: friske bær 2 spsk. flydende honning  

Opskrift - sådan laver du parfait med bær og chokolade

  1. Tænd ovnen på 200°. Læg mandlerne på en bageplade med bagepapir, og rist dem i ovnen i 8-10 minutter, til de dufter. Hak dem groft.   2. Blend ricotta, vaniljekorn, mascarpone og honning sammen i en foodprocessor eller blender til en ensartet creme. Vend cremen sammen med yoghurt i en skål.   3. Hak chokoladen groft. Fjern stenene fra kirsebærrene. Vend chokolade, kirsebær, hindbær og de hakkede mandler i cremen. Fordel cremen i en fryseegnet form, og stil den i fryseren i mindst 6 timer.   4. Servering: Pynt parfait isen med friske bær, og dryp med honning.   PRØV OGSÅ: Parfait med kaffe og sprøde kiks