Desserter

Orange-hokkaidomuffins

18. oktober 2013
af Susanne Palmqvist
Hokkaidoen er god til bagning. De lækre, saftige muffins er bagt med revet hokkaido og har en dejlig smag af vanilje og appelsin. De er rigtig gode til en kop te.

Orange-hokkaidomuffins (ca 10 stk)

INGREDIENSER

100 g smør3 æg160 g lyst rørsukkerfintrevet skal og saft af 1 økoappelsin200 g fintrevet hokkaidokorn af ½ stang vanilje eller 2 tsk. vaniljesukker200 g hvedemel½ spsk. bagepulver

SIRUPrevet skal og saft af 1 øko-appelsin1 dl lyst rørsukker

PYNTGlasur rørt med appelsinsaft eller revet hokkaido + lidt sukkerdrys

Opskrift - sådan laver du orange-hokkaidomuffins

1. Smelt smørret, og køl det lidt af. Pisk æggene og sukker til cremet, lyst skum. Bland appelsinskal og -saft i. Tilsæt fintrevet hokkaido, vanilje og det smeltede smør. Bland mel og bagepulver godt sammen, sigt det ned i dejen, og vend det godt sammen. Kom dejen i muffinforme (evt. foret med bagepapir). Der bliver ca. 10 stk. alt efter formenes størrelse.

2. Bag dem midt i en 180° varm ovn i 15-20 minutter. Mærk med en nål, der må ikke hænge dej ved.

3. Kog appelsinsaft og -skal og sukker sammen. Fordel siruppen over de varme muffins. Lad dem køle helt af, så saften opsuges.

PRØV OGSÅ: Muffins med lakrids