

Orange-hokkaidomuffins
18. oktober 2013Orange-hokkaidomuffins (ca 10 stk)
INGREDIENSER
100 g smør3 æg160 g lyst rørsukkerfintrevet skal og saft af 1 økoappelsin200 g fintrevet hokkaidokorn af ½ stang vanilje eller 2 tsk. vaniljesukker200 g hvedemel½ spsk. bagepulver
SIRUPrevet skal og saft af 1 øko-appelsin1 dl lyst rørsukker
PYNTGlasur rørt med appelsinsaft eller revet hokkaido + lidt sukkerdrys
Opskrift - sådan laver du orange-hokkaidomuffins
1. Smelt smørret, og køl det lidt af. Pisk æggene og sukker til cremet, lyst skum. Bland appelsinskal og -saft i. Tilsæt fintrevet hokkaido, vanilje og det smeltede smør. Bland mel og bagepulver godt sammen, sigt det ned i dejen, og vend det godt sammen. Kom dejen i muffinforme (evt. foret med bagepapir). Der bliver ca. 10 stk. alt efter formenes størrelse.
2. Bag dem midt i en 180° varm ovn i 15-20 minutter. Mærk med en nål, der må ikke hænge dej ved.
3. Kog appelsinsaft og -skal og sukker sammen. Fordel siruppen over de varme muffins. Lad dem køle helt af, så saften opsuges.
Læs også
