Desserter

Opskrift på karamelliseret pecannøddeis i sprøde vafler

af Gitte Heidi Rasmussen 5. juli 2012
foto: Bjørn Jakobsen
Sommer er lig med en masse is. Her får du opskriften på en variant du selv kan lave: Karamelliseret pecannøddeis i sprøde vafler

Dessert: Karamelliseret pecannøddeis i sprøde vafler (nok til 6-8 store vafler)

Ingredienser8 store isvafler50 g mørk chokolade

Is100 g pecannødder¼ dl sirup1 dl farin4 past. æggeblommer2 past. æg75 g ahornsirup100 g farin½ liter piskeflødeLÆS MERE: Vil du have flere opskrifter p is, så find dem her!

Sådan laver du karamelliseret pecannøddeis i sprøde vaflerSmelt sirup og farin på en pande og vend nødderne i karamelmassen.Spred nøddemassenud på et stykke bage-papir og lad det køle af.Pisk æggeblommer, æg, ahornsirup og farin luftigt og cremet.Tilsæt fløde og pisk,til konsistensen ersom luftigt skum.Hak ? af de karamelliserede nødder og vend dem i cremen.Frys isen i en ismaskine eller kom cremen i en bøtte, sæt den i fryseren ca. 4 timer, til den er frosset, og rør et par gange under indfrysningen.Dryp evt. isvaflerne i smeltet mørk chokolade og drys med hakkede karamelliserede pecannødder.Kugl isen op og kom den i vaflerne, drys med resten af de glaserede pecannødder og servér straks.

LÆS MERE: Nødder er ikke kun lækre i is. De er rigtig gode som et mellemmåltid. Og derudover gavner de din sundhed. LÆs mere her