Desserter

Opskrift på jordbærtærte

af Louise Dandanell Ørsted 15. juni 2010
Foto: Bjørn Jakobsen
Jordbærtærte smager helt fantatstisk og faktisk er det slet ikke så svært at bage din egen jordbærtærte. Få opskriften på jordbærtærte her

Opskrift på jordbærtærte

Det tager en time og et kvarter at lave jordbærtærten og opskriften giver 6 store eller 8 mindre stykker jordbærtærte

Ingredienser til jordbærtærte

BUND:100 g smør50 g fl ormelis150 g mel1 æggeblomme

FYLD:500 g jordbær100 g mascarpone100 g creme fraiche1 tsk vaniljesukker2 spsk fl ormelis250 g ribsgeleFå endnu flere opskrifter med jordbær. Prøv opskriften på jordbærsaft og jordbæris.

Sådan laver du jordbærtærte

1. Smuldr smør, flormelis og mel sammen og saml dejen med æggeblommen. Det er meget nemt i en foodprocessor, men lader sig også gøre i hånden.2. Læg dejen på køl i en halv times tid.3. Rul dejen ud og læg den i en tærteform.4. Prik huller i dejen med en gaffel og bag tærtebunden i 10-15 min. ved 200 grader.5. Rengør jordbærrene, nip dem og skær dem i skiver.Få flere opskrifter: Er du også vild med både hindbær, ribs, brombær og blåbær, så får du her 6 lækre opskrifter fyldt med bær6. Rør mascarpone, creme fraiche, vanilje og flormelis sammen og smag til med flormelis.7. Fordel cremen på den afkølede tærtebund.8. Læg jordbærrene i lag på cremen.9. Varm geleen op og fordel den over jordbærrene.10. Server jordbærtærten med flødeskum, mere mascarponecreme eller blot som den er.