Madeleinekager
Desserter

Mini-madeleinekager med hvid chokolade og rabarberkompot

24. maj 2016
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
Alt bliver sødere i miniformat. De små yndigheder har en skøn sprød kant og en fantastisk blød krumme. Spis dem med en stor skefuld rabarberkompot. Få opskriften på mini-madeleinekager med hvid chokolade og rabarberkompot

Mini-madeleinekager med hvid chokolade og rabarberkompot 30 stk.

Tid: 30 minutter. Bagetid: 6 minutter   DET SKAL DU BRUGE TIL MINI-MADELEINEKAGER 80 g smør 1 spsk. akaciehonning 2 æg 140 g sukker 160 g hvedemel ½ tsk. vaniljepulver ½ tsk. bagepulver 50 g hvid chokolade 1 dl mælk 1 madeleineform med plads til 30 kager   RABARBERKOMPOT 300 g rabarber 2 spsk. vand 75 g sukker   PRØV OGSÅ: Et godt alternativ til mini-madeleinekager kan være disse små lækre mini-sandkager med pistacie og citron  

Opskrift - sådan laver du mini-madeleinekager med hvid chokolade og rabarberkompot

  1. Tænd ovnen på 220°. Varm smør og honning op i en lille gryde, til smørret er smeltet. Pisk æg og sukker sammen i en skål, og rør smørblandingen i. Bland mel, vaniljepulver og bagepulver, og rør det i dejen. Hak chokoladen helt fint, og vend den i dejen sammen med mælk. Fordel dejen i en smurt madeleineform, og bag kagerne i ovnen i 6 minutter.   2. RABARBERKOMPOT: Rens rabarberne, og skær dem i tynde skiver. Læg dem i en gryde sammen med vand og sukker, og kog dem i 5 minutter. Mos rabarberstykkerne med en gaffel, og servér kompotten til de lune kager.