Desserter

Krydret chokoladelagkage

3. april 2014
[Sponsoreret af Arla]
Lækker svampet krydret chokoladelagkage med smag af kardemomme og appelsin.
 

INGREDIENSER (10 personer)

150 g smør 3 spsk rasp 2 æg 175 g sukker 150 g hvedemel 3 spsk kakao 1 1⁄2 tsk bagepulver 1 dl friskpresset appelsinsaft eller appelsinjuice  Creme 250 g Karolines Køkken® Kvark 1% 4 spsk flormelis 3 spsk kakao 1⁄2 tsk vaniljesukker 1 nip stødt kardemomme 1 spsk fintrevet appelsinskal (usprøjtet)   Pynt 2 1⁄2 dl Karolines Køkken® Piskefløde 38% 50 g grofthakket mørk chokolade (ca. 55% kakao) marcipan kyllinger eller anden påskepynt, fx små påskeæg    

OPSKRIFT

Lad smørret smelte, pensl en springform med lidt af smørret og drys med rasp. Lad resten af smørret køle let af. Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Bland mel, kakao og bagepulver. Vend det (drysset gennem en sigte) i æggeblandingen, skiftevis med appelsinjuice og det smeltede smør. Kom dejen i springformen og bag lagkagebunden midt i ovnen. Lad den køle helt af på en bagerist.

  Creme Rør kvark, flormelis, kakao, vaniljesukker, kardemomme og appelsinskal godt sammen. Stil cremen tildækket i køleskabet indtil sammenlægning. Flæk lagkagebunden og smør cremen på. Pisk fløden til et let flødeskum og fordel det over hele lagkagen. Pynt med mørk chokolade og marcipankyllinger.   Tip Du kan pynte med hvad du lyster og ikke kun spise den krydrede chokoladelagkage i anledning af påske!   Bagetid Ca. ½ time ved 175°.   Forberedelsestid: 60+ min