Desserter
Kokosis med mangocoulis og passionsfrugt
Selv om der er hverdag på programmet, er der jo ingen, der kan forhindre os i at tage på eksotiske rejsemål i køkkenet og is kan man spise året rundt. Her får du opskriften på kokosis med mangocoulis og passionsfrugt
Mandag, 27. november 2017 - 7:15 - af Timm Vladimir, Foto: Columbus Leth
Kokosis med mangocoulis og passionsfrugt
Tid: 40 minutter. Frysetid: Ca. 3 timer
Antal personer: 4
DET SKAL DU BRUGE
2½ dl piskefløde
2½ dl kokosmælk (ikke light)
4 æggeblommer
3 spsk. sukker
korn af 1 vaniljestang
små ispindeforme
MANGOCOULIS
1 dåse syltet mango
saft af 2 limefrugter
4 passionsfrugter
citronverbena
Opskrift - sådan laver du kokosis med mangocoulis og passionsfrugt
1. Bring fløde og kokosmælk i kog. Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn sammen med en elpisker, til sukkeret er opløst, og massen er luftig. Tilsæt den varme flødeblanding i en tynd stråle under piskning. Hæld det hele tilbage i gryden, og varm det op, til massen er tyknet og har en temperatur på ca. 70°. Lad den køle helt af, og kør den herefter på en ismaskine. Fyld den i små ispindeforme, og sæt dem i fryseren.
2. MANGOCOULIS: Blend mangoen i en blender, og smag til med limesaft, så du får en syrlig-sød coulis. Fordel coulisen i bunden af 4 glas, og sæt en kokosispind i hver. Skrab frugtkødet ud af passionsfrugterne, og fordel det i glassene. Pynt med citronverbena.