kokosis
Desserter

Kokosis med mangocoulis og passionsfrugt

af Timm Vladimir 27. november 2017
Foto: Columbus Leth
Selv om der er hverdag på programmet, er der jo ingen, der kan forhindre os i at tage på eksotiske rejsemål i køkkenet og is kan man spise året rundt. Her får du opskriften på kokosis med mangocoulis og passionsfrugt

Kokosis med mangocoulis og passionsfrugt

Tid: 40 minutter. Frysetid: Ca. 3 timer Antal personer: 4   DET SKAL DU BRUGE 2½ dl piskefløde 2½ dl kokosmælk (ikke light) 4 æggeblommer 3 spsk. sukker korn af 1 vaniljestang små ispindeforme  
  MANGOCOULIS 1 dåse syltet mango  saft af 2 limefrugter 4 passionsfrugter citronverbena  
  PRØV OGSÅ: Kokosis med mandelblondekager  

Opskrift - sådan laver du kokosis med mangocoulis og passionsfrugt

  1. Bring fløde og kokosmælk i kog. Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn sammen med en elpisker, til sukkeret er opløst, og massen er luftig. Tilsæt den varme flødeblanding i en tynd stråle under piskning. Hæld det hele tilbage i gryden, og varm det op, til massen er tyknet og har en temperatur på ca. 70°. Lad den køle helt af, og kør den herefter på en ismaskine. Fyld den i små ispindeforme, og sæt dem i fryseren.   2. MANGOCOULIS: Blend mangoen i en blender, og smag til med limesaft, så du får en syrlig-sød coulis. Fordel coulisen i bunden af 4 glas, og sæt en kokosispind i hver. Skrab frugtkødet ud af passionsfrugterne, og fordel det i glassene. Pynt med citronverbena.